Om retrievere

Golden Retrieveren er en racehund, som oprindeligt blev fremavlet I Skotland til at udfylde rollen som jagthund. Racens primære opgave var at hente nedlagte ænder og andet småvildt til sin ejer under jagten.


Denne race blev derfor avlet med en blød mund, så racen n kunne bringe byttet tilbage til sin ejer uden skade på vildtet. Racen n har derfor et meget stærkt hente/bringe instinkt, og er en meget glad vandhund.


En arbejdshund med mange roller


Golden Retrieverens temperament og positive vilje til at behage sin ejer, gør racen nem at træne til at løse specifikke opgaver. Derfor ser man ofte denne hunderace I mange forskellige professionelle roller, hvor den bl.a. agerer som jagthund, narkohund, redningshund, førerhund, servicehund for handicappede og mange andre roller. Denne races lærenemme egenskab gør, at racen ofte bruges til agility-konkurrencer og lydighedstræning.


God og glad familiehund

Med sin historiske baggrund elsker den at lege hente/bringe-lege med sin ejer eller dennes børn. Hunderacens blide temperament, imødekommenhed, tålmodighed, glade indstilling til livet og vilje til at behage sin ejer, gør denne hunderace til en fremragende familiehund, som kan spille på alle charmestrenge og samtidig knytter sig enormt tæt til sin ejerfamilie.


 Her bor vi:


 Kennel

Klangshøj

Fruemøllevej 58

Skallerup

9800 Hjørring


4060 4341

2085 5757


klangshoj@gmail.com